IQRA Galaxen

Förskolan IQRA Galaxen finns nära Vallby centrum i en fin och väl anpassad lokal.

IQRA Galaxens avdelningar

Förskolan IQRA Galaxen består av tre avdelningar: Pluto för de allra minsta 1-2 år, Tellus för våra 3-4 åringar och Jupiter som är vår 5-årsgrupp. Varje avdelning är indelad i mindre grupper.

Pluto

Pluto består av 5 små grupper där stort fokus ligger på trygghet och anknytning. Vi har därför valt att arbeta i små grupper med max 5 barn i varje grupp. På Pluto lägger vi den allra första och viktiga grunden för barnen i deras utveckling. Eftersom en god kontakt med vårdnadshavare är en förutsättning för trygghet och delaktighet har vi stort fokus på en trygg och långsam inskolning där flera samtal med vårdnadshavare ingår.

Tellus

Tellus består av 3 mindre grupper med upp till 12 barn i varje grupp. På Tellus får barnen fortsätta utvecklas i sin egen takt och vi erbjuder ständigt nya möjligheter till utveckling och lärande och uppmuntrar upptäckarlust och kreativitet.

Jupiter

Jupiter är vår 5-årsavdelning som består av 2 grupper. Här förbereder vi barnen aktivt för fortsatt skolgång genom till exempel samarbetsövningar, utveckla förmågan att ta eget ansvar och att kunna koncentrera sig längre stunder – allt på ett lekfullt och inbjudande sätt. Vi är mycket ute och har fysisk aktivitet varje dag.

kreativt skapande utvecklar barnen på Iqra

Ateljé för kreativt skapande

Hela förskolan har tillgång till en gemensam ateljé där mycket kreativt skapande sker. Vi har även ett digitalt upplevelserum där inredning i kombination med ljus och ljud erbjuder barnen upplevelser i flera dimensioner.

Inter­nationell medarbetar­grupp

Förskolan har en internationell medarbetargrupp där många språk talas. I dagsläget talar vi svenska, somaliska, kurdiska, turkiska, arabiska och engelska.

IQRA Galaxen

Förskolan är belägen mot park och grönområden utan närliggande biltrafik. Utflykter till närliggande Vallby friluftsmuseum görs regelbundet. Under 2020 har förskolan renoverats och de inre miljöerna gjorts om för att locka till kreativitet och nyfiket lärande.

”Jag har precis börjat på Förskolan IQRA Galaxen och är överväldigad över det fina välkomnade som jag har fått av både barn och kollegor. Jag ser fram emot att utmanas och utvecklas tillsammans med barn och pedagoger på min nya förskola!”

Karin

förskollärare, Förskolan Iqra Galaxen

”Det bästa med att jobba i förskolan Iqra Galaxen är att jag varje dag får lära mig något nytt. Här får vi pedagoger chans till att utvecklas. Den härliga miljön och de underbara kollegorna samt de fantastiska cheferna som alltid finns där för oss och stöttar oss gör det till den bästa arbetsplatsen man kan önska sig.”

Donia

barnskötare, Förskolan Iqra Galaxen

barnskötare, Förskolan Iqra Galaxen

barnskötare, Förskolan Iqra Galaxen

barnskötare, Förskolan Iqra Galaxen

barnskötare, Förskolan Iqra Galaxen

Corona och RSV

Extra åtgärder gällande Covid-19 och RS-virus för IQRAs förskolor

Alla barn med symtom ska vara hemma och är välkomna tillbaks efter två symptomfria dygn.

Hör av dig till oss

Vill du veta mer om Iqraskolan och våra förskolor? Eller är du intresserad av att praktisera eller jobba hos oss? Använd gärna vårt kontaktformulär och skicka dina frågor till oss.

12 + 5 =

5 + 3 =